Delar av en stor kontorsbyggnad med guldig fasad och stora fönster syns, liksom en byggkran och pågående uppbyggnad av ett bostadsrätts-hus. 

Här syns delar av byggnaden som ska bli Jordbruksverkets och Skogsstyrelsens kontor, där Annes Husman ska öppna sin nya restaurang.

Annes Husman kommer till Skeppsbron

Nu är det klart - krögarduon bakom Annes Husman kommer att driva restaurangen i Jordbruksverkets och Skogstyrelsens nya lokaler.

Anne Lindahl och David Jonsson är en rutinerad krögarduo som redan har två Annes Husman-restauranger i Jönköping. Den ena finns på Fridhemsvägen 29, inte långt bort från Skeppsbron, och den andra på Torsvik.

Nu är det klart att de kommer öppna sin tredje restaurang i kvarter 3 i Skeppsbron, där Jordbruksverket och Skogstyrelsen kommer ha sina kontor. Skanska, som äger och bygger kvarteret, är i slutfasen av kontors-byggnationen som beräknas vara helt färdigställd under våren 2021.

Kvarteret ligger i direkt anslutning till Hälsans stig vid Munksjöns strand, så Annes och Davids 200 kvadratmeter stora restaurang får fin utsikt över sjön. De öppnar sin lunch-servering den 15 mars 2021, och så småningom kommer de även ha kvälls-servering.

- När vi fick frågan om den här möjligheten fastnade jag direkt för vyn från restaurangen, med blicken mot sjön och Jönköpings centrum istället för från stan. Vi kände också att det fanns en bra utvecklingsmöjlighet för företaget i och med att restaurangen också kommer kunna ha kvälls-servering, säger Anne Lindahl.

Den nya restaurangen kommer, liksom tidigare Annes Husman-restauranger, enbart använda sig av svenska råvaror. Denna inriktning var särskilt viktig för Jordbruksverket och Skogstyrelsen vid val av restauratör.

Läs mer

Läs mer om etableringen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Annes Husman här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.