Visionsbild över det kommande kvarteret där man ser ett parkeringshus med LIDL och Friskis i bottenplan.

Friskis Jönköping öppnar ny träningsanläggning i Skeppsbron!

Förra veckan skrev Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB (JKPG Fast) avtal med Friskis Jönköping och det är nu klart att gymmet flyttar in i det nya kvarteret Skeppsbron i Södra Munksjön.

I kvarter 4 planeras ett antal olika verksamheter, såsom parkeringshus, mataffär, förskola, och kontor. Som ett steg för att främja-samt långsiktigt säkra allmännyttiga parkeringsplatser i området runt Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron, investerar JKPG Fast ca 150 miljoner SEK på den 8 våningar höga parkeringsanläggningen som planeras innehålla ca 550 parkeringsplatser med en kommersiell entrélokal på ca 800 m². Parkeringsanläggningens bruttoarea blir totalt ca 18 000 m² och bygget planeras dra igång under hösten 2020.

Förra veckan stod det alltså klart att Friskis Jönköping under hösten 2022 öppnar en ny träningsanläggning i lokalen på det växande området vid Södra Munksjön. Anläggningen kommer att ha en gedigen premiumkänsla och erbjuda ett gym a la 2022.

- Jag är glad att vi kan erbjuda Friskis en ny lokal där de en gång startade sin verksamhet i Jönköping. Friskis har en lång erfarenhet av träning av högsta kvalitet, och har rätt värderingar vilket gör dem till en bra träningspartner för vår gemensamma framtida utveckling i den nya stadsdelen, säger Magnus Olsson, VD på JKPG Fast.

Friskis Jönköping har ca 17 000 medlemmar och med denna anläggning öppnar man sin sjunde anläggning sammanlagt och den fjärde i Jönköpingsområdet. Friskis Jönköping finns också i Värnamo, Växjö och öppnar 2020 i Eksjö och i Jönköpingsområdet i City, Huskvarna, och Torsvik.

- Med denna anläggning kan vi erbjuda träning lättillgängligt för det stora antal människor som kommer att bo och arbeta i Skeppsbron. Det känns också väldigt kul att vara med i det området där Jönköping växter och ännu mer kunna ägna oss åt vårt mål att få så många som möjligt att röra på sig, säger en glad och nöjd Johan Thor, verksamhetschef på Friskis Jönköping.

JKPG Fast och Friskis Jönköping ser fram emot öppningen hösten 2022 samt ett framtida gott samarbete.

Läs mer om JKPG Fast här! Länk till annan webbplats.

Magnus Olsson, klädd i grå piké och glasögon, armbågshälsar med Johan Thor som har på sig en storblommig skjorta.

Magnus Olsson, VD på JKPG Fast med Johan Thor, VD och verksamhetschef på Friskis Jönköping.