Fasaden på kvarter 8. Husgaveln är rundad i grått tegel och balkongerna böjer sig runt husknuten.

Välkomna till kvarter 8

I början av april var det dags för inflyttning i Skeppsbrons senast byggda kvarter. Kvarter 8 innehåller förutom hyresrätter och trygghetsboende, även olika servicefunktioner till sina hyresgäster och till allmänheten.

Kvarteret innehåller 149 stycken hyresrätter, varav 60 stycken är trygghetsboende. Under husen finns det gemensamma garaget med el-laddning, men också plats för cyklar, förråd och upphängning för kajaker.

På den gemensamma innergården har det byggts upp en parkliknande atmosfär med sittplatser, planteringar i kortenlådor, pergolas, träd och grusade gångar.

I bottenvåning finnas ett serviceutbud som tidigare saknats i området. Här finns paketutlämning samt en frisör. Här finns också en gemensam cykellokal som är öppen för trevligt cykelfix och under hösten flyttar en restaurang in som ny hyresgäst i bottenplan.

Trygghetsboendet har gemensamhetslokaler och en trygghetsvärd som finns på plats på dagarna. I gemensamhetsutrymmena kommer sociala aktiviteter finnas. Här har de även ett stort kök, så om man vill bjuda in släkt och vänner på en söndagsmiddag så finns det gott om yta.

Biluthyrning finns att tillgå, även cykeluthyrning av elcyklar och en lådcykel. I kvarteret finns en övernattningslägenhet som de boende kan nyttja när de får besök.

Vi hälsar alla nya boende och verksamheter välkomna till Skeppsbron!

Läs mer om Kvarter 8 här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda balkonger på ett ljusgult tegelhus
På innergården finns en pergola
Kvarteret är byggt i tegel i olika färger.