Skeppsbron Jönköping logotyp, länk till startsidan.
Gågata med mycket grönska som går mitt emellan två kvarterslängor. Människor i rörelse.

Visionsbild Skeppsbron.

Om Skeppsbron

Just nu utvecklas Jönköpings nästa stadsdel - Skeppsbron. En perfekt blandning av stadspuls, natur och sjöliv.

Jönköpings nästa stadsdel

Vid Munksjöns södra strandkant växer den levande stadsdelen Skeppsbron fram. Vi planerar för sjönära bostäder, butiker, kaféer, restauranger, gröna parker och lugna promenadstråk i en stadsdel med modern och varierad arkitektur. Här möts livfull stadspuls, avkopplande grönska och härligt sjöliv i en miljö som har någonting för alla.

Skeppsbron utvecklas i en västlig och en östlig del. Den västra delen av stadsdelen är först ut att byggas – här blir det runt 1000 lägenheter. Skeppsbron är ett av delområdena i det stora utvecklingsområdet Södra Munksjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ett stenkast från vatten och grönska

I Skeppsbron bor du i en central stadsmiljö, samtidigt som du har närhet till både vatten och grönska. I stadskärnan samlas affärer, kaféer och restauranger längs en livfull esplanad som sträcker sig ut mot strandkanten – där den stora strandparken breder ut sig likt en grön oas intill vattnet. I strandparken ryms ytor för både aktivitet, lek och avkoppling.

Bo på ett sätt som passar dig!

Skeppsbron är en stadsdel som har någonting för alla. Här kan du välja att bo på ett sätt som passar just dig – i hyresrätt eller bostadsrätt, på stor eller liten yta, med uteplats mot innergård eller med utsikt över vattnet.

Läs mer om kvarteren i Skeppsbron.

  

Skeppsbron i siffror

35

hektar stort

4300

boende
personer

1800

arbetsplatser

40 000

m² kommersiella lokaler