Visionsbild över delar av kvarter 10. Stora huskroppar med varierade fasader och stora fönster. Bilden andas stadspuls med levande bottenvåningar och människor i rörelse.

Kvarter 10 - "Öljetten"

På Skeppsbron planerar vi nu för ett nytt kvarter där mötet mellan människor står i fokus. Här kan du leva ett aktivt liv kring en grönskande innergård. Välj mellan välplanerade bostäder om 1-5 rum och kök.

Antal bostäder: 96 st, 1-5 rum och kök

Preliminär säljpremiär: Etapp 1 - 21 mars 2022.

Preliminär inflyttning: Vintern 2024/2025

Byggaktör: PEAB Bostad AB

Parkeringshus: 330 platser och verksamheter i bottenvåning

Ansvarig aktör parkeringshus: SMUAB

Grönskande innergård öppen för allmänheten

Den hemliga innergården blir något alldeles speciellt, en lummig och grön gård som är öppen för allmänheten. Här kan du smita in i en egen levande värld omgiven av grönska. Innergården blir en härlig plats där möten mellan grannar, vänner och förbipasserande står i fokus. Under gården finns parkering för både cyklar och bilar, här finns även ladd-station för elbil.

I kvarterets bottenvåning finns flera lokaler för verksamheter. I nuläget planerar man för en restaurang eller ett café i markplan. Med tiden kan fler verksamheter komma till.

Takterrass utöver det vanliga

Föreningens gemensamma takterrass bjuder på både träning och avkoppling. Takterrassen blir en samlingsplats för boende i huset och här kan man välja mellan att köra ett träningspass eller att varva ner och njuta av den härliga utsikten. Här finns både multiarena, utegym, pergola och odlingsmöjligheter.

Lägenheterna

Här planerar vi för ca 90 st lägenheter i varierande storlekar. Lägenheterna är planerade för hela livet. Anpassningsbara bostäder efter livssituation gör att det är enkelt för många att flytta hit. I kvarteret kommer det att finnas en stor andel med ettor men även tvåor och treor och pampiga takvåningar. Välj mellan en kvadratsmart studio eller en bolokal där du kan kombinera både boende och jobb. Här finns även lägenheter anpassade för minikollektiv eller generationsboende.

Området

Kvarteret är placerat på härligt läge vid Munksjön. Här bor du på bekvämt gångavstånd in till Jönköpings city. Njut av det härliga promenadstråket runt sjön och den närliggande parken.

Hem för en sundare morgondag

Vi vill att du ska flytta in i ett friskt hem. Du ska känna att vi arbetar med största omsorg om hälsa och våra gemensamma resurser när vi bygger din bostad. Därför arbetar vi med Svanen, nordens officiella miljömärkning. Välkommen med din intresseanmälan!

Parkeringshus med levande bottenvåning

I ena delen av kvarteret byggs ett parkeringshus med runt 330 platser. Parkeringshuset blir 8 våningar högt, med parkering i våning 3-8. El-effekten i fastigheten förbereds för framtida el-laddning för ca 50% av platserna.

I entréplanet planeras för 500 kvm kommersiella lokaler för att bidra till en levande stadskärna. Här skulle exempelvis cykelreparatörsverkstad eller uthyrning av pool-bilar kunna finnas. På taket finns möjlighet att skapa en restaurang på 500 kvm med utsikt över Munksjön och Vättern.


Läs mer om PEABs bostäder här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.