En ung man och en ung kvinna i träningskläder joggar. I bakgrunden syns en spegelblank sjö i gryningsljus samt natur och byggnader.

Kvarter 5

Närmast vattnet, närmast stan. Den som väljer att bo i kvarter 5 kommer till ett av Skeppsbrons allra bästa lägen. Här väntar ett trivsamt och modernt boende med massor av fördelar.

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Inflytt/ färdigställt: 2025-2027

Byggaktör: HSB Göta

Antal lägenheter: 120 st

Ett varierat boende med trivsam atmosfär

Det ena huset är bara två våningar högt, ett annat nio. Ett tredje har tio våningar och några har fyra.
Det är med andra ord ett varierat boende som utmärker kvarter 5, vilket skapar en trivsam atmosfär
där inget hus är det andra likt. Det lägsta huset ligger närmast vattnet så att även de som bor
längre söderut kan njuta av sjöutsikten. I hörnen på kvarteret finns de högsta husen vilket skapar en inramning till den trivsamma innegården. Den dynamiska känslan speglas också av att fasaderna går i olika sorters material.

Vatten, stad och natur i blickfånget

Detta kvarter byggs som bostadsrätter av både mindre och större storlek. Gemensamt för alla är att
de byggs med hög standard som ger ett modernt och bekymmersfritt boende. Balkong, eller i vissa fall uteplats, finns till alla lägenheter så att du verkligen kan dra nytta av de fina vyer som ges från Skeppsbron med vatten, stad och natur i blickfånget.

Boendet är utformat för att skapa hemtrevliga miljöer med plats för både umgänge och återhämtning. Lägenheterna har därför ljusa, sociala ytor, rymliga balkonger och moderna badrum med hög bekvämlighet. Hemmet blir en plats där du ena dagen kan njuta av balkonghäng, och nästa dag samla vännerna kring mat och prat. Fastigheterna är också välisolerade och välventilerade, vilket ger ett behagligt och tyst inomhusklimat.

Enkelt att leva gott

När HSB Göta bygger nytt är det alltid med stort fokus på miljö och hållbarhet, något som också genomsyrar hela Skeppsbron. Här väntar ett område att mötas och må bra i där det finns vatten och grönska runt hörnet, närhet till rekreationsområden, gym, affärer och med cykelavstånd till det mesta. Kort sagt, här byggs ett boende där det är enkelt att leva gott.

 

HSB befinner sig fortfarande tidigt i planeringsstadiet. Under tiden kan du läsa mer om någon av deras andra kvarter:

Läs mer om kvarter 6 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om kvarter 8 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.