Delar av kvarter 6 syns från gatunivå. Två huskroppar med tegel i olika toner, stora fönsterpartier och balkonger. I förgrunden grönska och människor i rörelse. 

Kvarter 6

Kvarter 6, "Sjöstenen", kombinerar det bästa från två världar, här finns både storstadskänsla och stillhet. Välkommen till ett kvarter som andas framtid och hållbarhet.

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad byggstart: 2022

Antal lägenheter: 84 st (1:or-5:or) + 2 övernattningslägenheter.

Byggaktör: HSB Göta

Klassiskt komponerade hus med vackra sockelvåningar och skiftande fasadmaterial

Näst på tur för HSB Göta att bygga efter kvarter 8 är kvarter 6, som har Kämpeavenyn i söder och Oskarshallsgatan i norr. Kvarteret, som vänder sin långsida mot den urbana Kämpeavenyn, kommer att ha en varierad bebyggelse med bostadshus från fyra till åtta våningar höga. Det blir klassiskt komponerade hus med tydliga och vackra sockelvåningar och som där ovan får fasader i skiftande material som ger liv och variation.

Huset i söder bildar en skyddande barriär mot den mer intima innergården där det finns plats för balkongliv, uteplatser och möten. I norr står två vinkelhus som blir fyra och fem våningar höga, och som släpper in ljus till innergården från såväl söder som öster och väster. Lägenheterna är utformade för optimal kontakt med utblickar mot vatten.

Genom att bygga lägenheter mellan 1-5 ROK i varierande storlekar kommer här finnas ett boende för alla!

Miljöbyggnad Silver

HSB Göta bygger med hög arkitektonisk nivå som kombineras med högt miljömedvetande. Här ska det vara lätt att må bra och leva miljösmart. Kvarteret byggs enligt Miljöbyggnad Silver vilket
bland annat säkerställer att innemiljön har bra luftkvalitet och god ventilation samt att husen blir fuktsäkra och fria från onödiga kemikalier. Självklart byggs de också energieffektiva, och med stor
hänsyn till både dagens och framtidens samhälle.

Ditt nya liv som ”Skeppsbroare”

Skeppsbron blir en ny levande stadsdel i Jönköping med boenden för alla åldrar. Här finns såväl förskola som trygghetsboende och området har mataffärer, frisör, gym och bageri, som skapar naturliga mötesplatser för alla ”Skeppsbroare”.

Samtidigt har du närheten till Jönköpings rika utbud av aktiviteter och uteliv som du enkelt når till fots eller med cykel. Till citykärnan är det bara tre kilometer, padelbanor finns inom några hundra meter och Vattenledningsparken är bara tio minuters promenad bort.

Det är med andra ord ett modernt boende som väntar i kvarter 6 där du enkelt kan dra nytta av Jönköpings många fördelar. HSB Göta bygger för framtiden och för ett hållbart liv.

Läs mer om kvarter 6, eller intressanmäl dig till en bostad här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.