Översiktsbild i fågelperspektiv där man ser stora delar av kvarter 8. Kvarteret består av flera stora huskroppar med bostäder. i bottenvåningen syns verksamhetslokaler. 

Kvarter 8 - "Parketten"

HSB Göta bygger fyra kvarter på Skeppsbron. Först ut att byggas är kvarter 8 som rymmer hyresrätter och trygghetsboende där uthyrningen nu påbörjats. Dessutom kan området ståta med egen café, frisör/hudvård och paketutlämning. Här blir det enkelt att umgås och leva hållbart.

Antal hyresrätter: 89 st + 60 st i trygghetsboende

Parkeringsplatser: 60 bilplatser i garage, 285 cykelplatser

Planerad byggstart: juni 2021

Byggaktör: HSB Göta

Kvarter 8 ligger mitt i områdets södra del och är placerat mellan den pulserande Kämpeavenyn och den nya Oskarshallsgatan, med Parkettparken som granne. Om man ser till det yttre kommer kvarteret att ha tre byggnadskroppar utformade som elva olika hus. Fasaderna är mestadels klädda i tegel i varma nyanser, ett material som åldras vackert och som knyter an till Jönköpings historia och själ. Hur fönster och balkonger är placerade skiljer sig åt vilket gör att inget hus är det andra likt.

Trivsam innergård

Husen ut mot Kämpeavenyn blir sju respektive åtta våningar höga, vilket skapar en skyddad vägg för den trivsamma innergården. Här finns gemensamma uteplatser i såväl sol som skugga, lekytor, grönska och grillhörna. Arkitekturen är utformad för att underlätta umgänge och ge en trivsam boendemiljö.

Lägenheter av skiftande storlek skapar mångfald

För att skapa en mångfald i området är lägenheterna av skiftande storlek, från ettor till fyror, där majoriteten utgörs av tvåor. Det betyder att kvarteret passar såväl studenter som seniorer och medelålders. Merparten av lägenheterna har generösa balkonger som skapar extra livsrum för
hyresgästerna. Vissa är inglasade för att skapa lugna miljöer. Uthyrningen av lägenheterna är påbörjade och vid frågor kontaktar du Linda Ahlström på HSB Göta.

Trygghetsboende och affärsverksamheter

Förutom lägenheter blir det också affärsverksamheter i kvarteret. Ett bageri och café på bottenvåningen blir sannolikt ett välbesökt ställe för de boende, inte minst under sommartid när det öppnar sommarcafé ute i Parkettparken. En salong för frisör och hudvård är också mervärden, särskilt för de äldre som flyttar in i trygghetsboendet Parketten.

Mångfald, mobilitet och hållbarhet på riktigt!

Hela området är byggt enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver. Vi bygger med klimatförbättrad betong och stort fokus ligger på att ge möjlighet att leva hållbart och klimatsmart. Exempelvis har hälften av parkeringarna i garaget elladdning. Husen får solceller på taken och dagvattnet återanvänds till gårdens alla växter. Den gemensamma cykellokalen på bottenvåningen är öppen för trevligt cykelfix och snack i kvällssolen. Kvarteret har också stora miljörum så att du lätt kan källsortera.

Vi jobbar aktivt med mobilitietslösningar som bil- och cykelpool. Kollektivtrafiken finns runt hörnet och dess avgångar visas på display i trapphuset. Alla hyresgäster får dessutom ett reskort i inflyttningspresent. Paketleveransrummet i fastigheten minskar ytterligare behovet av resor utanför området. Allt finns nära!

Kvarter 8 skapas utifrån mottot; mångfald, mobilitet och hållbarhet på riktigt!

Läs mer om kvarter 8 eller intresseanmäl dig till en bostad här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.